Fauveklubben

Så tar du med hunden på hotell

Det är klart att du måste få ta med dig din hundkompis när det är dags för semester! Faktum är att du kan göra det om du planerar och hör av dig till hotellet i god tid innan. Det är aldrig en bra idé att bara dyka upp med hunden eftersom du kan få åka hem med den igen beroende på vilka regler som finns när det gäller pälsdjur.

När vi hade med oss hunden på semester och checkade in på Elite hotell i Luleå hade vi först dubbelkollat att det verkligen var okej att hunden följde med. Det bästa tipset du kan få är att du verkligen säkerställer att hotellet tillåter hund och att du meddelar detta redan i samband med bokningen.

Planera i detalj

Det kan vara svårt att hitta boenden som tillåter hund och därför måste du se till att vara ute i god tid. Tänk på att ta med dig allt som din hund behöver för att ha det så bekvämt som möjligt och glöm inte att rasta den ordentligt.

”På många ställen är människans bästa vän portad, men det finns också gott om hotell som välkomnar vovvar”, läs mer om detta här.

Vill du att hunden ska ha det extra bekvämt finns det specialanpassade boenden särskilt för hundar, men då får du vara beredd på att det kostar en rejäl slant. För att semestern ska bli så avkopplande som möjligt för alla är det smart att ta med hundens egen säng så att den vet var den får sova och har en egen plats att dra sig tillbaka till.